Klubnyheder

Allan Peterson er af DGI kåret som Årets Træner i Danmark

7. oktober 2021, 19.27 / 7. oktober 2021, 19.55


Håndboldtræneren for Fyns ’fantastiske kanonkugler’ er Årets træner i DGI

Magiske Allan Peterson fra Fyn har firdoblet sin håndboldhær af 7-8-årige i et udfordrende coronaår. Ved at investere i fællesskabet tryllebinder den altfavnende og sjove træner børnene.


Årets træner i Danmark 2021
Han ankom til Højby Hallerne på krykker, da han for nylig har sprængt sin akillessene: Inde i hallen var den røde løber rullet ud, og spillere, forældre og DGI's jury var klar med konfetti, flag og stående klapsalver.
  

Du bliver mødt af et gigantisk smil, et larmende klask af en highfive og en dårlig joke, hvis du er en af Allan Petersons 45 ’fantastiske kanonkugler’ i Højby S&G Håndbold. Under torsdagens træning blev der tilføjet klapsalver til highfivesne, da DGI brød ind og overraskede Allan Peterson med titlen som Årets træner 2021.


”Det er jo helt vildt! Det betyder rigtig, rigtig meget for mig at få denne titel, men foreningen er vigtigere end mig selv. Når du kommer i hallen, er du en del af en familie. Derfor er jeg så glad for titlen på foreningens vegne,” siger Allan Peterson.


Han vinder prisen blandt 266 indstillede kandidater. Udover titlen, blomster og diplom følger 50.000 kroner med.


Allans rampelys skinner på hvert enkelt barn og på fællesskabet.

Når 42-årige Allan Peterson træner de 7-8-årige piger og drenge, lærer han dem, at fællesskabet er vigtigere end at vinde. Børnene skal have det godt, og det skal være sjovt – håndboldglæden er i centrum.


Han møder hvert barn med sin fulde opmærksomhed og ser det som sin ligemand. Børnene føler sig trygge og samtidig som små verdensstjerner. Det er uanset om det er træning, stævne, håndboldskole eller -karavane.


Allan kommer med godt humør og bringer humor med ind i fællesskabet på håndboldbanen. Han laver sjov med børnene og skaber en fantastisk atmosfære.
Lars Møller, formand for DGI Fodbold


Han møder hvert barn med sin fulde opmærksomhed og ser det som sin ligemand. Børnene føler sig trygge og samtidig som små verdensstjerner. Det er uanset om det er træning, stævne, håndboldskole eller -karavane.

Engang da han var træner på håndboldskole, tog et barn hjem, fordi det havde det svært med de mange nye ansigter. Allan Peterson lavede en kort videohilsen til barnet, hvor holdkammeraterne sagde hej, og 15 minutter efter var spilleren tilbage.

Formand for DGI Fodbold Lars Møller er en del af juryen, der har valgt Allan Peterson til titlen. Han får prisen, fordi han gør en kæmpe forskel for børnene.


”Allan kommer med godt humør og bringer humor med ind i fællesskabet på håndboldbanen. Han laver sjov med børnene og skaber en fantastisk atmosfære. Træningen er altid sjov, fordi han sætter leg og glæde i fokus og skaber dermed rammen for god læring,” siger Lars Møller.


Rollemodeller og krøllede ideer.
Udover at have blik for børnene har Allan Peterson også blik for at motivere de unge hjælpetrænere på holdet, der er mellem 13-17 år. Han giver dem ansvar og fremhæver dem, når de gør noget godt. De fungerer som rollemodeller for de 7-8-årige spillere.

Sammen med hjælpetrænerne tog Allan Peterson under coronanedlukningen på hjemmebesøg hos hver enkelt spiller, hvor de overrakte en goodiebag og fik en snak om stort og småt. Da julen nærmede sig, udleverede han også julemandens nummer til børnene, så spillerne kunne ringe og få sig en snak. Alt sammen har gjort en stor forskel for børnene.


Sammentømrer børn, forældre, trænere og hjælpetrænere
Det er en stor gruppe af forældre til børn på Allan Petersons hold, der har indstillet ham til prisen. De er taknemmelige for at have en ildsjæl som Allan Peterson i deres børns forening, da de oplever, han er en kæmpe drivkraft.

Drivkraften mærker de dels på deres børns begejstring, men også når Allan Peterson efter hver håndboldtræning delagtiggør dem på Facebook. Han lægger billeder op fra træning og skriver om sjove scener, der er hændt. Det er et hit og engagerer forældrene.

Udover den ugentlige træning arrangerer Allan Peterson også andre events som f.eks. street- og strandhåndbold samt fællesspisninger i hallen. Det styrker sammenholdet og engagerer forældrene yderligere.

Stor hyldest i vente på DGI’s årsmøde
Som vinder af prisen skal Allan Peterson hyldes til DGI’s årsmøde d. 6. november i DGI-byen i København. Her vil han få overrakt en check med de 50.000 kroner, der blandt andet kan bruges på nyt udstyr til foreningen eller en oplevelse i et af DGI’s centre.

I år er det 19. gang at DGI uddeler prisen som Årets træner/trænerteam. Sidste år løb Zeshan Yusaf fra foreningen Fightworld i Valby med prisen